Hirdetés

Fűszeres kontakt

Szezonális receptek

Fűszeres könyv

Fűszeres könyv

Feedek

Fűszer és lélek App mobilon

Tavaszi csirkecomb

2015.02.24. 10:06, bejegyezte: Fuszeres Eszter Szólj hozzá!

zold_csirkecomb3.jpgÚgy tűnik, a következő hétvégéig várni kell a napsütésre, de legalább nincs hideg. Múlt héten már annyira vágytam a sok zöldre, hogy előszedtem mindent amit zöld élelmiszernek nevezhetek, akkor is, ha nem friss, hanem konzerv, és a csirkecombhoz adtam. Elképesztően finom lett, főleg, hogy tűző napsütésben ehettük meg az erkélyen. Nyilván kabátban, de akkor is.
Egy kis zsenge zöldborsó mehetett volna bele, ha lett volna a fagyasztóban, de nem volt. Úgyhogy ha nektek van otthon, akkor ki ne hagyjátok belőle!
Mi a hidegre való tekintettel nem ültünk le enni, csak állva termeltük a D vitamint, ezért kenyérrel tunkoltuk, de rizs illik mellé.

Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
1 dl fehérbor
4 ek olívaolaj
1 csomó újhagyma felkarikázva
4 gerezd fokhagyma összezúzva
2 ek frissen reszelt gyömbér
2 marék zöld olajbogyó
3 ek szeletelt, savanyított jalapeno felkarikázva
1 kk konzerv zöld bors apróra vágva
1 ek kapri, apróra vágva
1 lime reszelt héja és leve
2 ek méz

sok-sok friss snidling
sok-sok friss petrezselyem

A snidling és a petrezselyem kivételével mindent egy öntöttvas lábosba tettem, lefedtem, és 170 fokos sütőbe toltam egy órára. Levettem a fedőt, 15 percig hagytam így, hogy a leve kicsit besűrűsödjön, majd grill funkcióra kapcsoltam pár percre, amíg a csirkecomb szépen megpirult, végül megszórtam a friss zöld fűszerekkel.

zold_csirkecomb2.jpg

Ha tetszett, kövesd a Fűszer és Léleket a Facebookon is!

KONYHAKIÁLLÍTÁS nyeremény 2015, és programajánló

2015.02.18. 10:30, bejegyezte: Fuszeres Eszter 1 komment

konyhakiallitas7.jpgIdén is konyhakiállítás, és újra lehet belépőket nyerni, egészen pontosan 3 páros belépőt sorsolunk majd ki. Ha kifejezetten rám lennétek kíváncsiak, akkor gyertek 28-án 16 órára, akkor főzők egy alapanyagból háromféle levest a színpadon, amit természetesen meg is lehet majd kóstolni.

Szóval, ha jönnétek, nyernétek, akkor dobjatok egy mailt a nyeremeny kukac fuszereslelek pont hu címre, a tárgymezőben legyen benne, hogy melyik nap szeretnétek jönni, illetve írjátok meg a pontos neveteket is.

3_leves.jpgLétezik szerelem első látásra? A Konyhakiállításon biztosan, hiszen itt mindenki megtalálhatja azt, ami számára a tökéletes konyhát jelenti, legyen az új konyha- vagy étkezőbútor, kisgép, nagygép, konyhai felszerelés vagy maga a főzés élménye.

A Konyhakiállítás február 27-március 1. között hatodik alkalommal mutatja be a legfrissebb konyhai trendeket a Budapest Sportarénában. Számos világpremier itt mutatkozik be először a régióban, valódi újdonságot mutatva a nagyközönség és a szakmai látogatók számára is.

A konyha kétségtelenül otthonunk egyik legfontosabb része, melynek megtervezése és kialakítása az építkezés legnehezebb és legtöbb szakértelmet igénylő feladata. A kiállításon nemcsak konyhabútor és konyhagép újdonságok, hanem teljes enteriőrök is lesznek, így akár az egész ház belső kialakítására találhatunk megoldásokat és professzionális partnereket, ha építkezés vagy nagy felújítás előtt állunk.

Minden eddiginél erősebb gépes felhozatallal találkozhatunk az idei Konyhakiállításon. A legtöbb beépíthető és szabadonálló nagygépből vadonatúj kollekció mutatkozik be a rendezvényen, a kisgépeket pedig profi szakácsok fogják tesztelni. Amellett, hogy a gépek minden funkcióját megismerhetjük így, még titkos fortélyokat, szakmai fogásokat is elleshetünk a séfektől. Fantasztikus dizájn elszívókat, egy gombnyomásra forró vizet készítő csaptelepet és konyhai komposztálót is láthatunk, kipróbálhatjuk a sous vide kádat ész éttermi szakácsok egyik kedvenc univerzális kisgépét, a Thermomixet is. Kiegészítők terén is széles választék vár a helyszínen a késektől az edényeken át egészen a világhírű Herendi porcelánig.

Idén is magas színvonalú gasztronómiai kísérőprogram fűszerezi a kiállítást. A Bosch Nagyszínpadon a legismertebb hazai sztárséfek és bloggerek – Fűszeres Eszter, Mautner Zsófi és Bede Robi – fellépései mellett ázsiai és spanyol ételek is készülnek majd, lesznek fantasztikus desszertek és street food bemutató is. A másik állandó gasztrohelyszínen az OTP Klub „látványkonyhájában” egész hétvégén olasz ételek és bemutatók várják az olasz konyha és életérzés szerelmeseit.

Feltétlenül regisztráljunk a www.konyhakiallitas.hu oldalon, hogy esélyünk legyen megnyerni a nagyértékű konyhai nyeremények egyikét,fődíjként akár a Bosch most bemutatkozó Serie8 intelligens sütőjét!

Időpont: 2015. február 27–március 1.

Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna

www.konyhakiallitas.hu

konyhakiallitas15.jpg

Ha tetszett, kövesd a Fűszer és Léleket a Facebookon is!

Árak Forradalma az eMAG.hu-n

2015.02.17. 10:55, bejegyezte: Fuszeres Eszter Szólj hozzá!

emag.jpg

Komoly árengedményeket találhattok az eMAG.hu-n február 17-19 között.
A háztartási termékek között is érdemes szétnéznetek, de minden termékcsoportban komoly engedmények várják a vásárlókat, a
kár 50% kedvezmény is.

Az akciós termékekre is vonatkozik a 30 napos áruvisszaküldési jog, és ami szerintem extra jó, hogy bármely termékre ingyenes a szállítás ezen a 3 napon (vagyis nem csak az eMAG által forgalmazott termékekre). 
Nagyon itt  lenne az ideje egy húsdarálót vennem...
Az összes meglévő kategórián belül lesznek szuper kedvezmények, én még a könyvekre utazom :-)

(x)

Ha tetszett, kövesd a Fűszer és Léleket a Facebookon is!

Legyen a címe mondjuk a legjobb cheesecake!

2015.02.17. 10:01, bejegyezte: Fuszeres Eszter 16 komment

cheesecake_legjobb26.jpgTudom én, hogy cheesecake receptekkel tele a padlás, de akkor is meg kellett ezt írnom. Történt ugyanis, hogy a barátnőm egy olyan példányt hozott a fentnevezett süteményből, hogy majdnem elájultunk a gyönyörűségtől. Sajnáltam, nem ő sütötte, mert akkor tudtuk volna a receptet, de így nekem kellett igazságot tennem egy csomó recept között. Az alapanyagokban nem volt nagy különbség, de a sütési időben akkora eltérések voltak, hogy nem tudtam kire hagyatkozzak. Az egyik kedvenc éttermem változata szerint mindössze 6+8+4 percig kellett volna sütnöm, de azt nem mertem bevállalni. Pedig az az igazság, hogy nagyon szeretem azt a fajta cheesecake-t amit ők készítenek, mégis papírkutya voltam, és adtam az időnek. Persze még így is sokkal rövidebb ideig készült, mint amit eddig sütöttem, és nagyon elégedett vagyok a végeredménnyel.
De az extra nem is ez volt abban amit ettünk, hanem a whisky-s sóskaramell öntet, és az aszalt meggy keveréke. Azt ajánlom, ha van időtök, kedvetek, és krémsajtok, akkor vegyetek egy üveg whisky-t és pár marék aszalt meggyet, nem fogjátok megbánni!

cheesecake_legjobb10.jpgA keksz alaphoz:
10 db zabfalat keksz
8 dkg olvadt, de nem forró vaj

A kekszet összetörjük, majd összedolgozzuk a vajjal. 23 centis tortaforma aljába nyomkodjuk, majd 160 fokon 6 percig sütjük, majd kivesszük, de a sütőt nem kapcsoljuk ki. 

A krémsajt réteghez:
75 dkg krémsajt (Philadelphia jellegű)
3 egész tojás
12 dkg cukor
1 rúd vanília kikapart magjai
1 csipet só

Az összes hozzávalót gépi habverővel összekeverjük, majd a langyosra hűlt kekszalapra öntjük, és 170 fokon 20 percig sütjük.

Tejfölös réteg:
45 dkg 20%-os tejföl
4 dkg cukor
1/2 rúd vanília kikapart magjai

Az összes hozzávalót összekeverjük, majd a krémsajt rétegre öntjük, és 170 fokon 8 percig sütjük.

A tortát teljesen lehűtjük, csak utána tálaljuk. A tetejét megszórjuk az aszalt meggyel, és csorgatunk rá a whisky-s sós karamellből.
32 dkg cukor
4 ek víz
1 ek citromlé
1,5 dl tejszín
4 dkg  vaj
1 tk fleur de sel
1/2 dl whisky

A cukrot a vízzel és a citromlével megolvasztjuk egy lábosban nagyobb lángon. Nem szabad kevergetni, meg fog olvadni mindenhol! Mérsékeljük a lángot, és középbarnára pirítjuk a cukrot. Vigyázzunk, nehogy megégjen, mert akkor keserű lesz!
Nagyon óvatosan öntjük hozzá a tejszínt, nehogy ránk fröccsenjen a cukor, majd belekeverjük a vajat, a sót, és végül a whisky-t is. 

cheesecake_legjobb05.jpg

 

 

 

Ha tetszett, kövesd a Fűszer és Léleket a Facebookon is!

Címkék: desszert téli étel

A Food Network gasztro-tévécsatorna egy közös főzésre hív titeket!

2015.02.15. 18:25, bejegyezte: Fuszeres Eszter Szólj hozzá!

food_network_logo_1.pngAki  szerencsés, annak már van Food Network csatornája. Na, én azokra mind nagyon irigy vagyok. Most elképesztően menő nyereményt ajánlottak fel a Fűszer és Lélek olvasóinak:

Ha helyesen válaszolsz február 18 éjfélig az alábbi kérdésre, részt vehetsz egy sorsolásban, és egyike lehetsz azon két szerencsés olvasónknak, akik egy exkluzív eseményen vehetnek részt.

Február 24-én kedden 17:30-tól lehetőséged lesz együtt főzni Reza Mahammaddal, a Food Network sztárséfjével és Buday Péter mesterszakáccsal.

A különleges ízek, a jó hangulat, és egy kis ajándék a helyszínen garantált!

Buday Péter többek közt fánkot fog készíteni, ehhez kapcsolódik kérdésünk.

Mi a csörögefánk másik ismert neve?

a. pampuska

b. tulipánfánk

c. herőce

A megfejtést a nyeremeny kukac fuszereslelek pont hu címre küldjétek! reza_mahammad_sm.jpg

Ha tetszett, kövesd a Fűszer és Léleket a Facebookon is!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...