Hirdetés

Fűszeres kontakt

Szezonális receptek

Fűszeres könyv

Fűszeres könyv

Feedek

Fűszer és lélek App mobilon

Csípős pasztinákleves 20 perc alatt

2015.02.09. 11:43, bejegyezte: Fuszeres Eszter Szólj hozzá!

pasztinak_leves1.jpgTudom, hogy sokan amolyan pesti úri huncutságnak gondolják a pasztinák iránti rajongásomat, de remélem azért sokan osztoztok velem a lelkesedésemben.
Röviden, a pasztinák jó. A leves se akármi, és most hús sincs benne. Legyen ez egy vega hétfő.
Húsz perc alatt összedobható leves, igazi hétköznapi sietős vacsora.

Hozzávalók 4 tányérhoz:
4 közepes pasztinák
1 ek harissa vagy más csípős paprikakrém
7 dkg gorgonzola
3 ek mascarpone
só, bors


10 dkg kesudió
1 kk füstölt chili por
0,5 kk ső

A pasztinákot megpucoljuk, felkarikázzuk, majd kevés sós vízben megpároljuk. Hozzáadjuk a harissát, a gorgonzolát, a mascarponét, leturmixoljuk, és utána ízesítjük. Annyi forró vízzel pótoljuk, hogy 1,6 liter legyen összesen.Közben egy száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk a kesut, majd még forrón összeforgatjuk a chilivel és a sóval. Amikor picit lehűt, apróra vágjuk, és némi morzsolt gorgonzolával együtt a forró leves tetejére szórjuk.
Ha úgy érezzük, mehet rá pirított kenyérkocka is.

Ha tetszett, kövesd a Fűszer és Léleket a Facebookon is!

Címkék: leves vega gyors vacsora téli étel

A bejegyzés trackback címe:

http://fuszereslelek.blog.hu/api/trackback/id/tr337154663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...