Hirdetés

Fűszeres kontakt

Szezonális receptek

Fűszeres könyv

Fűszeres könyv

Feedek

Fűszer és lélek App mobilon

Gyors, fűszeres krumplileves

2015.02.06. 14:09, bejegyezte: Fuszeres Eszter 5 komment

philly_laktozmentes_krumplkrem3.jpgKész, végre teljes lett a laktózmentes paletta. Itt a laktózmentes Philadelphia. 
Örülhetnek a laktózérzékenyek, semmi sem állja az útjukat, ha egy jó cheesecake-et szeretnének sütni. Nálunk is ez lesz hétvégén, de még nem döntötte a fiatalabb laktózérzékeny, hogy bogyós gyümölcsös, lemon curd-ös, vaníliás, vagy karamellás változat készüljön. Én a citromosra szavazok, de majd meglátjátok, ha visszajöttök hétfőn.
Addig is a mai ebédem. Gyors, egyszerű, de nagyon finom. És vega is, péntek délben nem feltétlen szükséges húst enni, nem igaz?

Egyszemélyes adag, tetszőlegesen felszorozható.
Hozzávalók:

1 db közepes krumpli, megpucolva, felkockázva

5 dkg laktózmentes Philadelphia krémsajt
 (1/4 doboz)
1 gerezd fokhagyma
1 kk vaj
1 marék mandula
1 kk harissa, vagy más csípős paprika krém
1 kk curry por
1 újhagyma


A krumplit éppen csak annyi vízben főzzük, amennyi ellepi. Közben egy kisebb serpenyőben megolvasztjuk a vajat és a krémsajt felét, majd belereszeljük a fokhagymát. Amikor érezzük a fokhagyma illatát, már jó is.
Az újhagyma kivételével, az összes hozzávalót a krumplihoz keverjük, és leturmixoljuk. Ha nagyon sűrű lenne, öntünk hozzá még egy kevés forró vizet.
Megkóstoljuk, ha kell, utána sózzuk.
Megszórjuk az újhagymával. Ha találkozónk lenne ebéd után valakivel, akkor csak pár karika újhagymát tegyünk a levesre, de ha nem, akkor ne sajnáljuk a jót magunktól.
A poszt a Philadelphia krémsajttal közös kooperációban készült, annak alkalmából, hogy már Magyarországon is kapható a laktózmentes változata.

philly_laktozmentes_krumplkrem2_1.jpg

Ha tetszett, kövesd a Fűszer és Léleket a Facebookon is!

Címkék: leves laktózmentes téli étel

A bejegyzés trackback címe:

http://fuszereslelek.blog.hu/api/trackback/id/tr437146707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2015.02.09. 11:40:25

Miért kell Philadelphia a cheesecake-be? Nekem van egy sajttorta receptem még talán egy régi TV-Paprikából, abból az összes összetevőt lehetett kapni már évekkel ezelőtt is laktózmentes változatban.

doro 2015.02.09. 11:40:26

Ó Istenem, hogy én mióta várok már erre! Rögtön több dobozzal vettem és az elkövetkező pár hétben azt hiszem mindenbe teszek, hogy bepótoljam az elmúlt egy évet. Az első természetesen egy cheesecake lesz, de a karamellás változat, mert megérdemlem.

Dr. Sör Kálmán · http://www.itallexikon.hu 2015.02.09. 11:40:27

Nagyon jól néz ki, de én egy kevés bort is raknék bele, abban sincs laktóz.

Metatron 2015.02.13. 14:34:00

Sziasztok! Írjátok meg légyszi, hogy pontosan melyik üzletekben tudtátok megvenni. Azt olvastam, hogy CBA-kban forgalmazzák, de én még egyikben sem találtam, pedig nagyon szeretnék. :(

Fuszeres Eszter · http://www.fuszereslelek.hu/ 2015.02.17. 16:49:51

@Étteremkritikus: nem kell, de láthatod a poszt végén, hogy ezt a Philadelphia szponzorálta. A másik, hogy a cheesecake igazán azóta lett népszerű, miután a Kraft (a Philadelphia gyártója) rájött, hogy hogyan lehet a krémsajtot pasztörizálni.
@Dr. Sör Kálmán: Helyes. Borral minden jobb :-)
@Metatron: Én láttam most a Récsey centerben a CBA-ban.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...