Hirdetés

Fűszeres kontakt

Szezonális receptek

Fűszeres könyv

Fűszeres könyv

Feedek

Fűszer és lélek App mobilon

XV. századi magyar sárga mártás

2014.06.23. 10:35, bejegyezte: Fuszeres Eszter 2 komment

Elképesztően izgalmas dolgot találtam E. Kovács Péter, Hétköznapi élet Mátyás király korában című könyvében. Az állítólag akkoriban mindenki által ismert magyar sárga mártást említi, aminek a receptje sajnos nem maradt fenn, a könyvekben pedig nem írták le, annyira ismert,…

Ha tetszett, kövesd a Fűszer és Léleket a Facebookon is!

Címkék: gönci kajszi reneszánsz konyha

Áfonyás, rumos baracklekvár

2014.06.20. 16:57, bejegyezte: Fuszeres Eszter Szólj hozzá!

Sokféle lekvárt főzők be minden évben, és ennek nem az az oka, hogy túl szeretném szárnyalni a szomszédasszonyt, hanem az, hogy szeretjük a változatosságot. Annyira, hogy egy-egy fajtából 4 kicsi, maximum 2 decis üveggel készítek, ebből kettőt aztán a tél folyamán jó…

Ha tetszett, kövesd a Fűszer és Léleket a Facebookon is!

Címkék: befőzés nyári étel gönci kajszi

Ezt csúnyán eltoltam

2014.06.16. 14:02, bejegyezte: Fuszeres Eszter Szólj hozzá!

Végre használhatom az egyik, számomra legszörnyűbb gasztrosznob szót a túlkészült-et. Arra gondoltam ugyanis valamelyik este, hogy olyan rendesen dolgozunk Gáborral minden hajnaltól kb. éjfélig, hogy igazán megérdemlünk egy normális vacsorát, amit mellé le kell ülni, és kicsit…

Ha tetszett, kövesd a Fűszer és Léleket a Facebookon is!

Címkék: reggeli uzsonna nyári étel

Menő popup étterem a Balatonnál is!

2014.06.12. 12:55, bejegyezte: Fuszeres Eszter Szólj hozzá!

Nem tudom, mivel vagy kivel lehet majd túlszárnyalniuk a Globalista lányoknak a mostani vendégséfüket,  de hogy egy igazi nagy halat hoznak el nekünk, abban biztos vagyok. A mostani popup éttermek séfje Ben Spalding, akiről már most nagyon komoly dolgokat ír a szaksajtó, és ahogy agy…

Ha tetszett, kövesd a Fűszer és Léleket a Facebookon is!

100 éves túrótorta recept, Bécsből Mádra

2014.06.11. 08:43, bejegyezte: Fuszeres Eszter 3 komment

Heuréka, megtaláltam! Amikor Dáviddal voltam terhes, két dolgot tudtam megenni, a kínai büfés csípős-savanyú levest (amit egyébként nem vagyok képes megenni) és egy cheese cake-nek nevezett sütit, amit a közértben a hűtőpultban tartottak, és Angliából hozattak. Imádtam ezt a…

Ha tetszett, kövesd a Fűszer és Léleket a Facebookon is!

Címkék: desszert tokaj-hegyalja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...