Hirdetés

Fűszeres kontakt

Szezonális receptek

Fűszeres könyv

Fűszeres könyv

Feedek

Fűszer és lélek App mobilon

Legjobb ami csirkecombbal történhet!

2014.04.29. 09:36, bejegyezte: Fuszeres Eszter 1 komment

csirkecomb1insta.jpgA férjem szerint ezt a képet nem tehetem ki a blogra, mert úgy néz ki, mintha szénné égettem volna az ebédet. Csakhogy ez a ebéd nagyon-nagyon jól sikerült, és van abban valami, hogy kicsit kozmás a kinézete, de ez csak azért van, mert a csirke bőre valóban megfeketedett, de ennek így kellett lennie, ettől volt igazán finom. A bőrt egyébként nem ettük meg, de ami a csirke alatt összegyűlt szaft, azt kitunkoltuk az utolsó cseppig. Megkockáztatom, legjobb, ami csirkecombbal történhet! 
Főtt krumplit, vagy kenyeret ajánlok hozzá, de egyszerű rizs is megteszi.

Hozzávalók:
8 csirkecomb (alsó)
8 ek szójaszósz
3 ek méz
8 ek olívaolaj
2 nagy fej hagyma
1 fej fokhagyma
6 cm gyömbér
1 doboz 400 grammos paradicsomkonzerv (aprított)
3 szem szegfűszeg
3 szem szegfűbors
darabka fahéjrúd
1 db csillagánizs
pici só
2 pici chili
10 ág kakukkfű

A combokat a szójaszósz és a méz keverékébe pácoljuk fél órára. Közben a hagymát karikára vágjuk, a fokhagyma gerezdeket vékonyan felszeleteljük, a gyömbért gyufaszál méretűre vágjuk. Minden fűszert elkeverünk a paradicsommal, majd egy vastag kőedénybe vagy vaslábosba tesszük az olajra a hagymát, rá a combokat, megszórjuk a gyömbérrel és a fokhagymával, majd meglocsoljuk a paradicsommal. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk lefedve egy órára, majd a fedőt levéve további egy órát sütjük.csirkecomb4.jpg

Ha tetszett, kövesd a Fűszer és Léleket a Facebookon is!

Címkék: főétel téli étel

A bejegyzés trackback címe:

http://fuszereslelek.blog.hu/api/trackback/id/tr636097890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Zsee 2014.05.06. 14:48:24

köszönöm a receptet, nagyon jó lett, még úgy is, hogy kicsit húztam rajta: kihagytam a csillagánizst és megfeleztem a fokhagymát/chilit. a fedő levétele utáni egy órában garantált a nyálképződés...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu