Hirdetés

Fűszeres kontakt

Szezonális receptek

Fűszeres könyv

Fűszeres könyv

Feedek

Fűszer és lélek App mobilon

Új kedvenc

2011.05.16. 08:20, bejegyezte: Fuszeres Eszter 2 komment

Tekintsünk el a mai időjárástól, és gondoljuk azt, hogy huszonöt fok van, napsütés, és szinte már kora nyári az időjárás. Nem tudok haragudni az esőre, már nagyon nagy volt a szárazság mindenhol, igaz tavaly ilyenkor annyi eső esett, hogy a fák még mindig abból élnek. De ha nem esik az eső, akkor nem fognak nőni a gombák. Na ugye!
És ha már kora nyár, jöjjön a legújabb kedvencem, a borsócsíra. Pár hete még boltban vettem az első borsócsíra csomagot, és már akkor teljesen beleszerettem az ízébe, annyira tavaszi, annyira friss és finom, hogy az valami elképesztő. Szerencsére most pont ekkora nálunk a borsó, úgyhogy még két-három napig lehet saját borsócsírát enni. Ha nincs a kertetekben borsó, vagy már nagyobb, akkor a Metroban a legnagyobb az esély rá, hogy kaptok. Mindenféle salátalevéllel és zsázsával keverve a legjobb :-)
Szerintem a legfinomabb sült chili vinegrettel, de persze egy egyszerű olívaolaj-balzsamecet öntetet is elvisel.

Sült chili vinegrette
1 db nagyméretű chili paprika
1 db kaliforniai paprika
3 ek olívaolaj
1 ek körteecet (vagy valamilyen világos, enyhe, édeskés ecet)
1 kk porcukor
1 szál újhagyma nagyon vékony karikákra vágva

A paprikákat süssük meg a gáztűzhely lángján, vagy ha lehetséges, akkor grillen. Tegyük nylon zacskóba, majd miután a gőz megpuhította, pucoljuk meg. Óvatosan a chilivel! Vágjuk nagyon apróra, sőt, a chilit el is kaparhatjuk egy villával. Keverjük el az olajjal, ecettel, porcukorral, és sóval, újhagymával, majd adjuk a salátákhoz.



Ha tetszett, kövesd a Fűszer és Léleket a Facebookon is!

Címkék: saláta vega tavaszi étel

A bejegyzés trackback címe:

http://fuszereslelek.blog.hu/api/trackback/id/tr923224476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Hangya 2011.05.16. 08:20:00

(Majdnem) ilyent öregebb borsóval is lehet, csak a hajtások végét kell lecsipkedni. Amúgy ezt lehet csomó más növénnyel is - szőlőkacs durván savanyú íze pl. gyerekkorom óta nagy kedvenc.

Éva 2011.05.16. 08:20:00

Szia! Bocs, hogy zavarlak, de most szeretnék robotgépet vásárolni és a kitchen aid és a kenwood között vacilálok!Napi szinten dagasztásra szeretném használni.Neked van egy 2007-es bejegyzésed egy kenwoodról, azóta hogyan működik és mire használod és pontosan mi a típusa? Megadom az e-mail címemet, válaszodat nagyon megköszönném: evadavid@t-online.hu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...