Hirdetés

Fűszeres kontakt

Szezonális receptek

Fűszeres könyv

Fűszeres könyv

Feedek

Fűszer és lélek App mobilon

Lencsekrémmel töltött gomba

2009.05.13. 09:36, bejegyezte: Fuszeres Eszter 8 komment

Maradt kétmaréknyi lencsém (magam se értem miért!), és amikor az újat bele akartam tölteni az üvegbe, láttam, hogy sokkal nagyobb szemű, mint az újonnan vásárolt.
A gombából citromos gombalevest akartam főzni, de így inkább megtöltöttem a lencsével. Az egyik snidlingünk elkezdett virágozni, úgyhogy beletettem az egészet, ne keményedjen meg a szára, mert akkor már semmire se lehet használni.
Én magában ettem, de Gábor sütött mellé egy darab csirkemellet. Olyan érdekes, hogy ő ha nem eszik húst, fél óra múlva éhes, még akkor is, ha valami igazán laktató rizs, vagy tésztaétellel lakik jól.
Hozzávalók:
10 dkg lencse
2 csokor snidling vagy újhagyma
1 tojás
só, bors
2 ek vaj
római kömény
chili
A lencsét sós vízben puhára főztem, leszűrtem.
Rászórtam köményt, sóztam, borsoztam, belekevertem a tojást és a vajat is, majd a chilit. Botmixerrel pépesítettem, és csak ekkor tettem bele az apróra vágott snidlinget. A gombák tönkjét kitörtem, és megtöltöttem a lencsekrémmel. Alufólia alatt 20 perc alatt megsütöttem.
A krém jól felfújódik ennyi idő alatt, és átsül. Tejföllel meglocsolva tálaltam.
A gombák tönkjéből melegszendvicskrém készült.

Ha tetszett, kövesd a Fűszer és Léleket a Facebookon is!

Címkék: vega tavaszi étel

A bejegyzés trackback címe:

http://fuszereslelek.blog.hu/api/trackback/id/tr853223996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

duende 2009.05.13. 09:36:00

:))

A fotózásban az a fantasztikus, hogy tud meglepetéseket okozni. Nekem is. Csinálok pl. 25 képet majdnem ugyanabból a szögből, és mégis van mondjuk egy közte, ami ezerszer jobb, lélegzetelállító, és nem tudom én sem, hogyan sikerült olyanra, és a többi miért nem... :))
Minden alkotás ilyen, valamelyik műbe a múzsa is belecsókol. :)) A főzés is ilyen. sokszor én is meglepődök, hogy egy egyszerű és sima kis recept elkészülve egészen fantasztikus tud lenni. Máskor meg sokat várok, és nem igazán hozza azt, amit vártam volna... :)) Jó móka mindkettő. A fotózás is, a főzés is. Kaland. :))

Fuszeres Eszter · http://www.fuszereslelek.hu/ 2009.05.13. 09:36:00

Duende, köszönöm, az a baj, hogy nem tudom hogy sikerült ilyenre :-)

duende 2009.05.13. 09:36:00

Mindig gyönyörűek a fotóid, de ezek... csodaszépek! :)


És az étel is tetszik. (Tegnap én is lencsét ettem.)

bodzablog 2009.05.13. 09:36:00

Köszönöm, köszönöm :) Akkor megyek és csinálok egy túrókrémet - snidlinggel és virággal :)

Fuszeres Eszter · http://www.fuszereslelek.hu/ 2009.05.13. 09:36:00

Bodza, amelyik virágzik, annak fás lesz a szára. A többinek nem, de ilyenkor érdemes gyakrabban rájárni! Miután elvirágik, magokat terem, azt tedd el jövő tavaszra.
egyébként a snidlingvirág a legszebb a világon! :-)

bodzablog 2009.05.13. 09:36:00

Szia Eszter :) Hű, ez elvarázsolt: gomba, lencse, mindkettőt szeretjük. Rögtön megnéztem, mennyi lencsém van, jut-e egy lencsekrokettre belőle :) De ami megfogott: idén először ültettem ki az erkélyen cserépbe snidlinget. Miután megdézsmáltuk persze :) és virágzik, amitől tisztára odavagyok! De tényleg megkeményedik a szára? És csak annak amelyik virágzik? mert a többit most is csipegetem és azon nem vettem még észre, hogy keményebbek lennének. Ha meg elvirágzott akkor te mit csinálsz vele?

Kovács Micike 2009.05.13. 09:36:00

Szia Eszter!

Nagyon klasszul néz ki!
Mennyi gombát használtál hozzá?
Micike
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...