Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Hirdetés

Fűszeres kontakt

Szezonális receptek

Fűszeres könyv

Fűszeres könyv

Feedek

Fűszer és lélek App mobilon

Isteni chili

2008.10.08. 09:36, bejegyezte: Fuszeres Eszter 7 komment


Állítólag a chili szót csilinek kell írni, és punktum. Mindegy, nem visz rá a lélek.
Az utóbbi pár hétben a Tesco-ban mindig kapható thai chili. 250 forint egy csomag, és ebben négy paprika van. Szerintem fejenként egy csomag egy adag, és utána csak pár pohár száraz pezsgőt kíván az ember. Feltéve, ha van otthon jóféle, friss, ropogós baguette, amivel az utolsó csepp szaftot is ki lehet tunkolni.
A thai chili hosszú, olyan 20 cm, és kevésbé csípős mint az apró társa.
Ennek ellenére én mindig kimagozom, így igazán kellemes, enyhén csípős előételt lehet belőle készíteni, amit akár tapas-nak is nevezhetek, de valahogy pont annyira nehéz kimondanom ezt a szót, mint csilinek írnom a chilit.
Hozzávalók fejenként
4 db thai chili
2 ek méz
1 ek olívaolaj
5 dkg kéksajt
római kömény
koriander mag
A chiliket hosszába kettévágom, kikaparom a magját. Egy tűzálló tálba teszem, megszórom a fűszerekkel, majd rámorzsolom a sajtot. Rácsorgatom a mézet, és meglocsolom olívaolajjal.
Grill alatt 10-15 percig sütöm.

Ha tetszett, kövesd a Fűszer és Léleket a Facebookon is!

Címkék: vega előétel

A bejegyzés trackback címe:

http://fuszereslelek.blog.hu/api/trackback/id/tr413223480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

Anonymous 2008.10.08. 09:36:00

Köszönöm a választ, jót mulattam rajta, mert tegnap ugyanezt mondtam a páromnak :)
Szép ünnepet Nektek!

Fuszeres Eszter · http://www.fuszereslelek.hu/ 2008.10.08. 09:36:00

Ha már ott születtek a rokonok, akkor nem nagyon tudom, hogy mi lehet jó nekik, mert azok már igazi izraeliek.
Mióta ennyi orosz van Izraelben, ott is van a magyarhoz hasonló túró, és tejföl is, ami még nem olyan régen nagy kincs volt, úgyhogy inkább azt tudom mondani, hogy én mit hoznék:
Minden fűszert, amit a piacon megtudtok venni! Mindennek jobb íze van, aztán én egésznap gránátalmán élnék az biztos!

Jó utat, jó ismerkedést kívánok!

Anonymous 2008.10.08. 09:36:00

Kedves Eszter!

Nagyon jól hangzik ez a mai étel is, bár engem most egészen más hozott ide. Régóta olvasom a blogodat, és most tanácsot kérek tőled: jövő hétvégén utazunk Izraelbe, szukot-ot már ott töltjük, lesz is hétfőn este egy nagy családi összejövetel. A kérdésem, hogy tudsz-e nekem tanácsolni olyan, speciálisan magyar gaszronómiai jellegű dolgot vagy ételt, amivel emelni lehet az ünnep fényét? Vagy aminek vélhetően örülnének az ottaniak - még nem ismerjük őket, most lesz az első igazi nagy találkozás.
És nem utolsó sorban van-e olyan fűszer, hozzávaló, étel amit feltétlenül ki kell próbálni, vásárolni, hazahozni, hamár ott vagyunk? Előre is köszönöm a válaszodat!

medvedr 2008.10.08. 09:36:00

Ezután több pohár pezsgő is lecsúszik az tuti!

chilii 2008.10.08. 09:36:00

olyan nagyon szépek a színek! biztosan finom is.

Anonymous 2008.10.08. 09:36:00

Ez tényleg isteni lehet. holnap úgy is megyünk a tescoba, megnézem magamnak ezt a paprikát.

Marcsi 2008.10.08. 09:36:00

Eszter, ez (is) nagyon kedvemre való!
Erről jutott eszembe, hogy van egy kicsit hasonló ízhatású kence, amit tavaly ilyenkor csináltam utoljára, előveszem és megírom.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...