Hirdetés

Fűszeres kontakt

Szezonális receptek

Fűszeres könyv

Fűszeres könyv

Feedek

Fűszer és lélek App mobilon

Aszúban pácolt, mézben sült kacsamáj

2008.02.11. 11:20, bejegyezte: Fuszeres Eszter 10 komment

Ilyen csodálatos kacsamájat az Őskaján étteremben ettem először Tolcsván. Ez az egyik slágere az étteremnek, ami a nyitás óta az étlapon van, és ezen nem is csodálkozom. Aki nem kóstolta, az elképzelni se tudja, micsoda ízorgia a máj, aszú, méz, kakukkfű keveredése! Cseppet se lepődtem meg, amikor más éttermek étlapján is felbukkant ez az étel, legutóbb a Klasszban kóstoltam. Jó szívvel ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki, Valentin nap pont egy remek alkalom erre!

Hozzávalók:
kacsamáj
olívaolaj
aszú
méz
só, bors
kakukkfű
lilahagyma elhagyható, de finom :-)
A májat egy éjszakára aszúba áztattam. Másnap forró olajban mindkét felét 1-1 percig pirítottam. Nem szabad túl sütni, akkor jó, ha rózsaszín a belseje.
Gyorsan aláöntöttem a mézzel kevert tokaji aszút, kakukkfüvet, sóztam borsoztam, és el is zártam alatta a lángot.
Friss házikenyérrel, vagy pirítóssal isteni!

Ha tetszett, kövesd a Fűszer és Léleket a Facebookon is!

Címkék: hús főétel tokaj-hegyalja

A bejegyzés trackback címe:

http://fuszereslelek.blog.hu/api/trackback/id/tr723223218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

anyamanya 2008.02.11. 11:20:00

Fantasztikus volt, köszönet a receptért! Igaz, nálunk libamájjal készült, az volt itthon, a kettő elég hasonlóan viselkedik, azt hiszem. Egy biztos, ennyire finoman elkészítve még nem ettem!!!
Bár én úgy kezdeném: a tűzhely 3 méteres körzetében fedj le mindent újságpapírral -beleértve a padlót is. :)

Anonymous 2008.02.11. 11:20:00

Kedves Esztre! Kb mennyi aszuba kevertel mennyi mezet? réka

Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek 2008.02.11. 11:20:00

Nem, nem, nem!
Másrészt viszont, egy héten egyszer ezsek, ÉS a családom nem diétázik, és nekik mindenfélét főzök! :-)

Anicara 2008.02.11. 11:20:00

Jól érzem, hogy abbahagytad a diétádat?
Az aszú, máz, kacsamáj ráutaló nyomokból vezettem le a következtetést.

Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek 2008.02.11. 11:20:00

Eszter, ez mekkora történet!
:-) Nagyon jó!

Tintaleves 2008.02.11. 11:20:00

A múlt héten én is láttam ezt a Klasszban, majd amikor mentem onnan kifelé, délibáb-élményem volt: az egyik asztalnál ott ült az őskajános francia férfiú. Azóta is eszembe jut, hogy talán mégsem képzelegtem, hanem a saját receptjét vendégként készíti el. Szép lenne az ilyesmi...

Lilahangya 2008.02.11. 11:20:00

Eszer, tudtam en eddig is, hogy tudsz elni, de ez... fantasztikus!

meir 2008.02.11. 11:20:00

na de mi lesz az üveg aszúval, ha megbontom?

Anonymous 2008.02.11. 11:20:00

Ó Istenem! Ez tényleg olyan, olyan, olyan...

Anonymous 2008.02.11. 11:20:00

Ó Istenem! Ez tényleg olyan, olyan, olyan...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...